Clone High çizgi filminde bilinçaltı mesajlar

Çizgi filmlerde oldukça fazla rastladığımız bilinçaltı mesajların biride Clone High isimli yapımda karşımıza çıkmıştı. Çocukların ilgiyle izlediği bu çizgi film önceleri bilinçaltı mesajlara oldukça yoğun bir şekilde yer veriyordu. Şimdilerde bu çizgi filmin gösterimde olmadığını okudum. Benim şahsen hiç izlemediğim fakat gözlemlerim sayesinde denk geldiğim bu çizgi film çocuklar için oldukça sakıncalı. 

Örnekte görmüş olduğumuz sahnede başrol karakteri sigara kullanıyor ve aldığı  bir nefes sonrasında dumanı dışarı verirken saniyenin  üçte biri kadarlık bir zaman diliminde sex yazısı ortaya çıkıp tekrar kayboluyor. Bu mesajlar, gelişme çağının en hassas dönemlerinde olan çocukların bilinçaltını meşkul ediyor ve bu tür şeylere merak uyandırmasını sağlıyor. 

Bu telkinler sayesinde çocukların ruh hallerinde mantık dışı reaksiyonlar görülebiliyor. Benim şahsi fikrim sadece çocuklar değil, ebeveynlerdede büyük problemler var, insanlar çok rahat...

Clone High çizgi filmindeki o sahne

4 yorum:

  1. Merhaba, blgounuzu bir blogger arkadaşımdan oğrendim. Yazmış olduğunuz bilgilere şaşırdım. Meğer ne kadar yanlış şeyler yapıyor ve yaptırıyormuşuz. Cok ama cok teşekkürler bu bilgiler için. Bundan sonra her paylaşımınızı sosyal medya hesaplarımda duyurup, daha çok kişiye yayacağım. Herkesin, özellikle ebeveynlerin bilmesi gerekiyor. Başarılar.

    Sevgiler,
    FK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fulya hanım, el birliği ile bu sapık güçlerle mücadele etmeliyiz. Herkese anlatmalı ve bu tür şeylerden çocukları uzak tutmalıyız..
      Sevgiler.

      Sil
  2. İzlerken çoğu zaman fark edemediğimiz şeyler.. Bilgilendirici bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil

Google hesabınız yoksa yorumlama biçimi olarak lütfen "ANONİM" şıkkını işaretleyin ve YAYINLA butonuna basın.