Tarkan Öp - subliminal mesaj

Tarkan'ın, Öp isimli şarkısına çektiği klibini bir çoğumuz izlemiştir sanırım. Klipte verilen subliminal mesajlar sesli olarak birkaç arkadaşımız tarafından net ortamında paylaşıldı. Bunların hepsi şarkıyı tersten dinleyerek yapıldı. 

Şimdi resimde gördüğünüz sahnede sex yazısı ağaç dallarının bir gölgesi olarak yansıtılmış. Yansıtılmış yansıtılmasına ama burada bir hata yapılmış. Bu mesajı vermek isteyenler, herhangi bir ağaç dalının birbirine bu kadar kopuk olamayacağını öngörememiş olmalarıdır. Yazıda harfler arasında bariz bir şekilde aralık görülmektedir. Yani buda, verilen sex mesajını açıkça ortaya koymaktadır. 

Bir diğer nokta ise, şarkılarda sürekli din ile ilgili bir takım göndermeler bulunuyor, "Yıkadı günahlarımdan beni masumiyeti, cennetten gelen bir melekti sanki..." sözü ve klipte oynayan mankenlerin melek olduğu vurgusu. Mankenlerin giydiği kıyafetler ve işlenen konu büyük bir soru işareti.! Klip neredeyse tamamen erotik.

Bu klipler aracılığı ile insanların bilinçaltına yollanan mesajlar sayesinde manevi değerlerin yok olmasına olanak sağlıyorlar. Zamanla ne aile düzeni kalıyor, ne örf adet nede edep.! Bir bakmışsınız  babanız yaşında insanlar nefslerine köle olmuş, ne amca kalmış, ne dayı kalmış. Kimin eli kimin belinde belli değil.

Uyan müslüman uyan, bu sen değilsin. Seni kullanmalarına izin verme. Sapıklara alkış tutma.!

Tarkan'ın, bir çok klibinde cinsel içerikli subliminal mesajlar oldukça fazla bulunuyor.

2 yorum:

  1. satış pazarlama tekniği !! böyle görünenlerde evet tamam var diyorsunuzda şu şarkıların tersten okunduğu videoları izledim sanki biraz zorlama olmuşlar gibi geldi, bir çok şarkıcıda var hatta nerdeyse hepsinde...

    YanıtlaSil
  2. Hiç kusura bakmayın ama tamamiyle saçmalık bu paylaşımlarınız.
    Tamam eski çizgi filmlerde bir kaç somut örnek söz konusu olabilir fakat siz biraz suyunu çıkartmışsınız.

    YanıtlaSil

Google hesabınız yoksa yorumlama biçimi olarak lütfen "ANONİM" şıkkını işaretleyin ve YAYINLA butonuna basın.