Halil Sezai Yangın Var Subliminal Mesaj

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlerle arşivimden çıkarttığım bir başka subliminal mesaj içerikli incelememi paylaşıyorum. Burada oynayan kişileri tenzih ediyorum, belkide konuyla alakalı bilgileri yoktur fakat yinede ortada bir iş yapılıyor ve ne yaptığına bakılıyor öyle değilmi..   

 Ben insanların bu kadar saf olduklarına inanmıyorum. Bence insanlar doymak bilmiyor. Popülerlik uğruna, para uğruna her tülü rezilliği göze alabiliyorlar. Orada bir güç var ve bu klipte olduğu gibi olaylara yön veriyor. 
Çekilen kliplerde seçilen mekanlar, içerisindeki dekorlarla bir bütün halinde olması göz önünde bulunduruluyor. Sonuçta yapılan iş profesyonel kişilerce dizayn ediliyor. Klipler ve dekorları şarkıya uygun hale getirilip izleyiciye sunuluyor.

Halil Sezai'nin, "Yangın Var" isimli şarkısına çektiği klibi bu anlatılanlara açık bir örnek teşkil ediyor. Duvarlardaki yazılara dikkat...
 vs
 Bir başka sahnede ise bir travesti...
 
vs
Ayyaşlar
Adam öldürme
 
Karşımızda dansöz
Peki bu nedir? Her rezilliğe çocuklarıda alet ediyorlar. 

Kadın satıcıları, esrarkeşler, hapçılar, sarhoşlar, hayat kadınları ve dahası. Lakin çocuklar'ın bu ortamda olması mantığa ters. Klip çekilen mekan Beyaoğlu gibi, Taksim'in arka sokaklarını andırıyor. Dünkü konumuzdaki gibi pavyon ve genel ev sokakları.

 İşte buradaki oyun ise, çocukların sahne alması. Çocuklar böyle yerlerde ellerinde balonlarla koşmazlar...
Doğru ya, ağaç yaş iken eğilir.!
Oynanan büyük oyunu gör.

Yaradan aşkına, şu kliplerde bir tane insanlığa fayda sağlayan şey görebiliyormusunuz.! Türkiyede son yıllarda insanlarımızın hayatında büyük etkisi olan televizyonda, sadece cinsellik ön planda tutuluyor.  İzlediğiniz kliplerin neredeyse hepsinde çıplaklık konu alınıyor. Şarkılar değişiyor fakat sinsice verilen mesajlar aynı kalıyor.

Onların 100 yıllık, 200 yıllık planları var. Onlar önce gülümsüyor, sonra sinsice yaklaşıyor, kontrol altına alıyor, ayrıştırıyor, bölüyor, parçalıyor ve yok ediyorlar.

Konu uzun, anlatılacak daha çok şey var lakin bunuda çok fazla uzatmadan bir yerde bitirmeliyim..

2 yorum:

  1. Bugün foxta sevimli tehlikeli diye film yayinlandi sanki onda da vardi subliminal mesajlar

    YanıtlaSil

Google hesabınız yoksa yorumlama biçimi olarak lütfen "ANONİM" şıkkını işaretleyin ve YAYINLA butonuna basın.